Създателят на „Кръстникът LIVE" ще дирижира симфоничния оркестър на БНР по време на спектакъла в София на 7 ноември.

Джъстин Фреер e кръстникът на проекта "The Godfather LIVE In Concert", с който един от любимите на няколко поколения шедьоври на aмериканското кино се завръща на голям екран.

Филмът се излъчва за първи път в ремастериран HD формат под съпровода на повече от 60 музиканти. Симфоничният оркестър на БНР, под ръководството на Фреер, ще ни върне в далечната 1972 година, за да се потопим във вечната филмова класика благодарение на емблематичната музика, дело на композитора Нино Рота, която ще чуем на живо.

"В София ще чуете буквално всяка нота, която е записана за саундтрака на „Кръстника". През цялото време стремежът ни беше да запазим възможно най-много от оригиналното усещане затова и намесата ни в аранжимента е съвсем минимална. Запазили сме, например, оригиналното изпълнение на великия Ал Мартини, който пее „I HaveButOneHeart" на сватбата, а оркестърът на БНР ще му акомпанира на живо на сцената 43 години по-късно. Фантастично е, ще видите и сами", споделя Фреер.

Световната премиера на „Кръстникът LIVE" беше на 8 декември 2014 в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. През 2015 следват 26 европейски града, които ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино.

София е първа спирка в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров. Билетите на цени от 75 до 110 лв. могат да бъдат открити в мрежата на Eventim в цялата страна, включително и на 51 бензиностанции OMV и билетен център НДК.