„Надявам се следващата мишена да стане някой от „Недосегаемите".
Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той похвали органите на реда и изтъкна, че те се превръщат в истинска опора на държавата и са способни да поразяват все повече цели.

Костов изрази недоумение как може човек като Алексей Петров да бъде пуснат в ДАНС с такива огромни правомощия.

Запитан дали няма опасност операцията да се окаже PR-акция Костов заяви категорично: „Това не е PR-акция, точно както не е PR-акция освобождаването на Хамстера от състав на Софийски районен съд".

Костов поясни, че казва това, защото знае какви са последиците от освобождаването на Хамстера и уточни: „Затваряне на устата на свидетели".

„Мисля, че ще дойде време тук в България имената на хората, направили това да бъдат изучавани в учебниците и децата ще знаят какви не трябва да бъдат в бъдеще", добави Костов.
„Вярвам и много искам да дочакам в България да се научат тези имена - да е ясно кой пуска и как може да бъдат пускани престъпници", допълни лидерът на ДСБ.

Атмосферата в МВР, ДАНС и Прокуратурата става все по-добра - духът се покачва, коментира съпредседателят на синята коалиция Иван Костов среднощната акцията "Октопод".

Той определи действията на органите на реда като голяма операция и разбиване на престъпна група.

Няма по-важно от това хората, които работят, да са стегнат екип, от тях да не изтича информация, каза още Костов.

Работещите по операцията са се превърнали в истински ловци на организирани престъпници и ги поздравявам. След като хванаха "Наглите", следващата цел трябва да са "Недосегаемите", посочи Костов.
Той се ангажира лично да работи за тази цел следващата седмица.

Попитан дали е възможно агент под прикритие да е бил и престъпник под прикритие в ДАНС, Костов заяви:
"Това е възможно. Хората минават от другата страна на барикадата, както в холивудски филми. За съжаление това се случва и в живота".

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров е арестуван тази нощ при операция „Октопод". Главният секретар Калин Георгиев нито отрече, нито потвърди информацията.