Турция изпрати изтребители до сирийската граница заради сблъсъци с терористи от „Ислямска държава", обяви турски представител, цитиран от Ройтерс.

Източникът не разкри подробности защо са изпратени самолети.

Има информация, че турски танкове обстрелват позиции на „Ислямска държава" в Сирия.

Един турски войник е убит, а други двама са ранени при размяна на огън с терористичната организация до сирийската граница, информира АП.

Турските войници отговориха на стрелба от сирийската страна на границата. Стреляно е от регион, контролиран от „Ислямска държава". Продължават сблъсъците, разкри турски източник.

Местна медия информира, че боевете са близо до село Елбейли, източно от турския град Килис и до район, където въоръжените сили са изпратили подкрепление през последните седмици.

Сюлейман Тапсиз, управител на вилаета Килис, изтъкна, че граничен пост е бил атакуван от регион, който е под контрола на „Ислямска държава".

По думите му един турски войник е загинал, а двама сержанти са пострадали, но състоянието им не е сериозно.

По-рано турски медии съобщиха, че неизвестни нападатели са открили огън по пътни полицаи в Диарбекир. Един полицай е убит, а друг е със сериозни наранявания. Никой не е поел отговорност за нападението.

Днес стана ясно, че Турция изгражда модулна стена по част от границата със Сирия, а също така я подсилва с телена ограда и допълнителни траншеи след терористичната атака в началото на седмицата.

Припомняме, в понеделник 32-ма студенти загинаха при терористично нападение в турския граничен град Суруч. Анкара смята, че атаката е извършена от „Ислямска държава".