2 часа представителите на Патриотичния фронт разговаряха с президента Росен Плевнелиев по основните приоритети, които формацията предлага за програмата на бъдещото управление.

Разговорът беше доста конструктивен, заяви Красимир Каракачанов след срещата, излизайки усмихнат от сградата на администрацията на държавния глава, пред която се самозапали жена, докато течаха консултациите.

Стана ясно, че официално патриотите не са получили текста на изготвената от ГЕРБ и Реформаторския блок управленска програмата. Патриотите отново заявиха, че не претендират за министерски кресла. Те са успокоили президента, че ако първите две партии, на които ще връчи проучвателен мандат не успеят да съставят правителство, те са готови да вземат третия мандат и да предложат един работещ и професионален кабинет.

Патриотите са доволни, че президентът си е направил труда да прочете идеите на формацията и констатирал, че някои от точките в програмата на ПФ съвпадат и с неговите виждания за средния и дребен бизнес, ревизията в енергетиката.

Каракачанов обясни, че преговарящите и държавния глава са били информирани за инцидента, разиграл се под прозорците на кабинета на Росен Плевнелиев. По негови думи за инцидента им било казано едва в края на срещата, но информацията на медиите е, че за малко разговорите са били прекратени, а след това са продължили. Инцидентът обаче съкратил самата среща.

Попитан за какво са си говорили с държавния глава след като са научили за инцидента, Красимир Каракачанов каза: „Говорихме точно за това, което предизвиква хората да се палят".

Досегашният политически модел не бива да продължава по този начин, не може по този начин да се разрушава, без да се изгражда, не може да продължава по същия начин поредните управляващи или следващите управляващи да бъдат толкова безчувствени към проблемите на хората, свързани със социалната сфера, безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията на млади хора, категоричен е съпредседателят на Патриотичния фронт и зам. председател на парламента.
Така повече не може да продължава, смята още той.