Реформаторският блок са  оптимисти за предстоящите втори консултации с ГЕРБ. Блокът ще се отзове и очаква поканата от страна на ГЕРБ. Все още не е ясно дали на лидерско ниво ще бъдат проведени новите разговори или ще бъдат изпратени експерти, съобщи Меглена Кунева пред „Хоризонт".

Лидерът на „Движение България на гражданите" бе категорична, че блокът е единен и отговорен и добави, че на втория кръг консултации водещият приоритет ще е правосъдието,

При явяване, два пъти вече успешно на избори като Реформаторски блок, при единна програма в тази нелека среда в България, ние доказваме с действията си, че сме абсолютно единни. Длъжни сме да бъдем оптимисти. В преговорите никога не трябва да има движещи се мишени. Това, с което започваш, това е списъкът от изисквания. Разбира се е въпрос на консултации и аз съм сигурна, че с моите колеги ще се проведат много добре, каза Кунева.

Днес в централата на СДС се събраха всички избрани народни представители от Реформаторския блок в това число и лидерите. Групата е от 23-ма депутати и са напълно единни, увериха от Реформаторския блок.  Обсъден е правилникът на групата, но все още няма избран председател на парламентарната група, стана ясно след срещата им.

Утре представители на реформаторите отиват на преговори в финансовото министерство, на която ще се обсъждат параметрите на актуализацията на бюджета.