В името на единна дясна кандидатура за президент ВМРО - БНД оттегля своята номинация, съобщиха от централата на партията.

ВМРО - БНД ще продължи разговорите за излъчване на единен десен кандидат на предстоящите президентски избори, се казва още в изявлението, направено часове, след като лидерът на СДС Петър Стоянов се отказа от своята номинация и подкрепи кандидата, предложен от ДСБ, Неделчо Беронов.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, това е стъпка напред в преговорите за единна дясна кандидатура, но най-трудното тепърва предстои - да се  открие оптималния начин за взаимодействие между десните партии с оглед спечелването на президентската битка, както и да бъдат активизирани десните избиратели да отидат да гласуват.

Припомняме, по-рано днес вече бившият номиниран кандидат-президент на ВМРО Сергей Игнатов заяви, че е готов да оттегли номинацията си в полза на обща кандидатура.
Той каза, че би искал да се стигне в близките десетина дена до обща кандидатура, защото от това печели общественото ни развитие.