Зачестяват случаите, в които граничари засичат опитващи се да влязат незаконно в България сирийски граждани. Вчера в ГПУ-Малко Търново е получена информация за забелязана група от хора близо до българо-турската граница.

Към 14 часа в местността Босна са задържани осем мъже, скрити в изоставена постройка. Нелегалните имигранти имат сирийски документи за самоличност. При задържането те не са оказали съпротива. Установено е, че са преминали границата в района на 51 пирамида. Сирийците са задържани в ГПУ-Малко Търново.

От МВР съобщават още и за спрени палестински граждани. На ГКПП -Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил с двама турски шофьори. Камионът пътувал транзит от Турция за Чехия и по документи превозвал семена.

Граничният полицай, извършващ проверката, установил, че брезентът в горната част е разрязан. В товарното помещение са открити двама мъже без документи за самоличност. Те казали, че са палестинци. Шофьорите и нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Свиленград.

Работата по двата случая продължава.