Повече от 1 200 000 души от Индиана до Вирджиния са все още без електрозахранване заради тежките бури през уикенда, съобщи Ройтерс.

Бурите оставиха повече от три милиона жилища и бизнес офиси без захранване, нужно за климатиците заради горещата вълна. Най-малко 15 души са загинали, предимно в резултат на паднали дървета и клони в Средния Запад и Средния Атлантик.

Базираната в Охайо American Electric Power Co Inc съобщи, че екипи работят за възстановяване на електрозахранването на 465 хиляди клиенти във Вирджиния и Западна Вирджиния, 416 хиляди в Охайо, 52 хиляди в Индиана и 41 хиляди в Кентъки.

Компанията, която предоставя ток на 5 милиона клиенти в 11 щата писа на официалната си страница, че може да отнеме няколко дни, за да бъде възстановено електрозахранването на всички.

Електроснабдителната компания Dominion Resources във Вирджиния съобщи, че почти 260 хиляди клиенти са без електричество в района на Вирджиния и Северна Каролина.
Компанията допълни, че е възстановено захранването на повече от 600 хиляди жилища и бизнес офиси.

В понеделник се очаква да достигне температура от 38 градуса по Целзий в столицата на Вирджиния Ричмънд, според AccuWeather.com.