Премиерът Сергей Станишев потвърди, че днес стартират преговорите в тройната коалиция за промените в кабинета.

Преговарящите:
За БСП - Румен Петков, Евгени Узунов и Ивелин Николов
За НДСВ - Милен Велчев, Камелия Касабова, Пламен Моллов
От ДПС обявиха, че те ще участват не със специална група, а с председателя - Ахмед Доган и замовете му Емел Етем, Йордан Цонев, Юнал Лютфи, Касим Дал, Лютви Местан, Росен Владимиров

На пресконференция в Министерски съвет премиерът допълни, че досега са се забавили със преговорите, тъй като всяка от трите партии е трябвало да формира своя работна група, която да заседава по тези въпроси.

Междувременно стана ясна преговарящата група на НДСВ, като жълтата партия е представлявана от зам.председателя си Милен Велчев, зам.шефката на парламента Камелия Касабова и шефа на ПГ Пламен Моллов.

В същото време от централата на ДПС уточниха, че движението няма да излъчва нарочна група, а в консултациите ще се включват председателят Ахмед Доган  и неговите заместници.

На въпрос как е бил разгледан въпросът с предсрочните избори премиерът заяви, че ако няма достатъчно подкрепа за едно правителство е естрествено да се отиде на предсрочни избори." 

Преди началото на правителственото заседание вицепремиерът Емел Етем също заяви, че разговорите между трите партии в коалицията започват и най-вероятно до Великден ще има резултат.

Тя каза още, че най-късно другата седмица ще заседава политическият съвет на тройната коалиция, като засега конкретни имена и промени не са обсъждани.

Няма да има промени в коалиционната формула и според мен това не е нужно, заяви от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов.

Той добави, че не може да коментира повече преди да се проведат разговорите с коалиционните партньори за това, каква ще бъде новата структура на кабинета.

Министър Гагазузов допълни, че до края на деня ще стане ясно дали Искра Михайлова ще оглави изпълнителната агенция на ФАР.
Припомняме, вчера от БСП са изпратили официални покани до коалиционните партньори за начало на консултациите.

Освен това левицата иска и подписване на анекс към споразумението от 2005 година.