Апелативният съд потвърди оправдателните присъди по делото за убийството Милчо Бонев - Бай Миле и петима от охранителите му.

Припомняме, Милчо Бонев и охранителите му бяха показно разстреляни на 30 юли 2004 година в ресторант "Славия".

Бай Миле бе сочен като един от ръководителите на бившата групировка СИК. Бил е съдружник на Големия Маргин, Младен Михалев - Маджо, Румен Николов - Пашата, Дмитрий Минев - Руснака, боса на "Славия" Венцислав Стефанов, както и с взривения шеф на "Интерпетролиум" Стоил Славов. Бонев бе и в управителния съвет на ФК "Славия".
Той е бивш полицай, прякора си получава още докато е служител на реда.

Показният разстрел стана, като двама от охраната на Бай Миле бяха убити пред входа на заведението, останалите - вътре в градината. Маскираните в полицейски униформи и въоръжени с калашници нападатели са спрели пред ресторанта с две коли и веднага със слизането си са започнали да стрелят, като убили веднага двама от гардовете, стоящи до Мерцедес-а на Бонев. После са влезли вътре в заведението и буквално са разтреляли Бай Миле и още три души.

През юли 2011 година СГС оправда четиримата подсъдими за убийствата - Стилиян Георгиев и Анатолий Мънков, за които прокуратурата поиска доживотен затвор. Първоначално по делото бяха обвинени и Тихомир Дочев и Георги Стефанов, но срещу тях обвиненията бяха оттеглени.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Върховния съд.