Албена има намерение да развива нов сегмент от туристическите услуги - сватбен туризъм. Проведените през последната година сватбени тържества и все по-честото търсене на курорта за подобни церемонии навело ръководството на комплекса към тази идея, пише ipo.bg.

В момента се разработва каталог за различните варианти за сватбени церемонии в курорт, който трябва да излезе до месец. В него ще са включени от традиционните оферти до най-атрактивните и екзотични като церемония на борда на малък самолет, на яхта или обиколка с парашут.

От Албена виждат потенциал в тази посока и дават за пример Лас Вегас. Работим в посока да привлечем няколко световно известни личности да организират сватбените си церемонии при нас, това ще бъде изключителна реклама в полза на начинанието ни, призна Красимир Станев, изп. директор на Албена АД.

Дружеството планира още няколко алтернативни вида туризъм. Сред тях е религиозен туризъм, заради който ще бъде изграден православен храм. В полза на идеята е и фактът, че през последните години посещението на Албена от румънски и други туристи по великденските и други религиозни празници по православния календар е изключително засилено.

Само 7-8 хил. са били посетителите на Албена по великденските празници тази година. В тази посока вече са водени разговори с Православната църква в лицето на великопреславски и варненски митрополит Кирил. Уточнено е и мястото на което може да се построи храма - до игрището за хокей на трева. Градежа обаче може да стане най-рано до 3-4 години. По време на общото събрание на акционерите на Албена Ад бе взето решението за изграждане на храма.Предстоят промяна на устройствения план на комплекса , проектиране, учредяване на църковно настоятелство. Бихме искали още от далеко позлатения купол на православния храм да спира погледа на преминаващите туристи и да ги връща при нас, коментират от Албена.