Не съм запознат с това, което е излязло днес от прокуратурата, защото съм на предизборна обиколка.

Това коментира пред БТА председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов днес във Варна по повод съобщението на прокуратурата, че са намерени доказателства за извършено престъпление от него като вътрешен министър.

Софийска градска прокуратура съобщи констатацията си, че в качеството му на длъжностно лице той съзнателно е допуснал подчинените му лица - директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК.

Обвинението е за злоупотреба с власт. Ако бъде признат за виновен Цветанов може да получи до 8 години затвор.

Прокуратурата прекратява наказателното производство по делото, образувано и водено срещу четиримата служители на СДОТО, тъй като към настоящия момент Цветан Цветанов, в качеството му на регистриран кандидат за народен представител, притежава неприкосновеност - имунитет, за наказателно преследване по силата на чл.103 от Изборния кодекс.

В кодекса не е предвидена процедура за снемане на имунитет на кандидат за народен представител.

Той допълни, че винаги се е ръководил от законите и ще изчака компетентните органи да си свършат работата. Цветанов не отговори на въпроса дали би се отказал от имунитета си.

Цветан Цветанов присъства на предизборен концерт на партията във Варна, на който бе представена листата на партията за 3 МИР, начело с водачът й Лиляна Павлова. Проявата се проведе в препълнената зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

При пристигането си пред залата Цветанов бе освиркан от малка група граждани.

Във Варна е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.