Цветя пред метро-станцията ПОСЛЕДНО: Духовните водачи на петте основни религиозни общности във Великобритания осъдиха в съвместно изявление лондонските атентати, предаде АФП. Връзката между различните вероизповедания е още по-силна в този кризисен момент, заявил председателят на Съвета на британските имами и джамии Заки Бадауи.

Температури до 60 градуса по Целзий на 30 метра под земята в лондонското метро и вдигнатият прах от експлозиите възпрепятстват работата на екипите, заети с изваждане на телата на жертвите от атентатите в четвъртък, предаде АФП.

Според местните медии около 20 трупа все още се намират под отломките на първия от шестте вагона на композицията, взривена между станциите “Кингс Крос” и “Ръсел Скуеър”. До момента данните са за общо около 50 жертви и близо 700 ранени при четирите бомбени атентата.

Във връзка със засилените мерки на сигурност в различните европейски градове в Лисабон късно снощи пътниците от полет на португалската авиокомпания “TAP” от Лисабон за Лондон, бяха евакуирани преди излитането на самолета, предаде Ройтерс. Самолетът бил претърсен, но не било открито взривно устройство. Причината за евакуацията била, че пилотът на самолета се усъмнил в трима албански пътници. По-късно те били арестувани за фалшиви паспорти.

Рано тази сутрин центърът на английския град Бирмингам бе отворен отново, след като сигнал за опасност от взрив наложи няколко часа преди това евакуирането на 20 хил. души от района, предаде АФП. Според говорителя на местната полиция нито един от подозрителните пакети, открити в един от хотелите в града, не е бил от “терористично естество”.