23-годишният Данаил Георгиев, който на Великден сгази шестима младежи в Симеоновград, е изписан след двуседмичен престой в Университетската болница в Пловдив.

След като Данаил излезе от кома, той претърпя операция на крака. Сега състоянието му е стабилно и е контактен. Изписан е за домашно лечение, но най-вероятно ще бъде преместен в ареста.

По време на двуседмичния му престой в болницата пред стаята му имаше денонощна полицейска охрана, а родителите му категорично отказваха да разговорят с журналисти.

Междувременно от Окръжната прокуратура в Хасково съобщиха, че няма официална информация къде се намира в момента Данаил. На този етап към него няма повдигнати обвинения, вероятно това ще се случи след приключването на назначените съдебномедицинска и авто-техническа експертизи, които трябва да докажат механизма на ставане на катастрофата и наличието на виновно поведение от страна на младия шофьор.

От прокуратурата се оплакаха и от липса на комуникация с пловдивската болница. Още на 29 април обвинители са отправили официално писмено искане за предоставяне на информация от ръководството на лечебното заведение, но до момента няма отговор оттам, информира snews.bg.

Преди евентуално да бъде привлечен като обвиняем, Данаил трябва да бъде подложен на експертизи, които да докажат, че здравословното и психическото му състояние позволяват той да бъде изправен на подсъдимата скамейка.

По закон всички назначени по делото експертизи трябва да бъдат приключени в срок от два месеца. Делото е с голям обществен интерес, но прибързаното му гледане не е от полза на никого, отбелязаха от прокуратурата.