Да изчакваме г-н Дол да си замине, да минат няколко дни, пък може да има някаква промяна". Това предложение направи пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, минути след като Бойко Борисов посочи, че ПФ е недопустим партньор на ГЕРБ заради някои конкретни техни приоритети в програмата им.

Симеонов се оказа един от най-търсените политици за коментари в кулоарите на НС, като му се наложи 2-3 пъти да дава брифинги за медиите.

Въпреки това той отрече информацията, че взаимоотношенията им с ГЕРБ са се изострили. ГЕРБ, по думите на Валери Симеонов, са си в правото да съставят правителството, а Бойко Борисов може да си търси, която посока за договаряне иска.

„Ние ще подкрепим програмата, която е съгласувана предварително и подписана от максимален брой партии", се зарече още съпредседателят на ПФ, но посочи, че ако бъдещ кабинет спре да изпълнява тази програма, ще спре и подкрепата на патриотите.

Патриотичният фронт може да бъде много стабилен съюзник и много сериозен противник", изтъкна все пак Симеонов, но заяви, че „никого не заплашва".

Почти по същото време лидерът на ДПС Местан обяви, че партията му е готова да подкрепи кабинет, съставен от коалиция на малцинството.