В страстно и патетично слово пред Държавната дума на Руската федерация лидерът на „Атака" и народен представител в 43-то НС Волен Сидеров защитава славянското братство между българския и руския народ.

Речта си Волен Сидеров е произнесъл днес и в нея той реторично пита защо „от една общност с руските ни приятели, днес сме в противникови лагери?"

Господин Сидеров и отговаря: „Води се война. Тези, които създадоха най-голямата в света печатница на пари без покритие, тези, които провокират и направляват банковите и икономическите кризи, тези, които искат на колонизират света, защото смятат, че е техен. Да, срещу Русия днес се води икономическа война, но тя се премина и в истински военни действия. На полето на Украйна, САЩ воюва срещу Руската Федерация с ръцете на  фашизирани елементи и обикновени наемни убийци.

Тази война, според визията на Волен Сидеров, се води, защото през последните 14 години, Русия е станала силна и здрава държава, работеща за интереса на народа си, а не за интереса на чужди компании.

„Това, свикналите на еднополюсен и манипулиран от тях свят, атлантически „господари на света" не можеха да простят. Тази игра на отвъдокеанските стратези е обречена, но те още не знаят това. В тази геополитическа битка, обаче, моята родина България бе превърната в инструмент, в оръжие на антируската офанзива на Вашингтон.

България търпи огромни загуби заради безумните санкции срещу Русия, наложени от Вашингтон и послушно изпълнявани от ЕС. Ние не сме били и никога няма да бъдем атлантици. В България има много хора, които мислят като мен, но те нямат трибуна и възможност за влияние.

Приемете от името на изстрадалия български народ най-сърдечните уверения, че геополитическите игри на атлантиците няма да обърнат мислите и чувствата на сънародниците ми. Като дълбоко вярващ човек съм убеден, че това е Божията промисъл и другояче не може да бъде! С нами Бог, братя, тази битка е духовна и в нея ние ще бъдем победители!, завършва Сидеров словото си пред руските депутати.