Със съдействието на служители на Трето РПУ в София са издадени документи за самоличност на сръбските граждани, които пострадаха при стрелба в столичния квартал "Белите брези", съобщава Инфорадио.

Установена е тяхната истинска самоличност. Методи Досев всъщност е Йовица Кошевич, роден 1976 г., който се издирва от Интерпол с влязла в сила присъда от 5 години затвор в Сърбия за трафик на наркотици и 2 години за насилнически действия. Присъдата е в сила до 2012 г. Службите са установили, че Методи Досев е български гражданин, който от години живее в щата Ню Джърси в САЩ.

Другият прострелян е бил с документи на Игор Момировски. Това обаче е Жарко Момчилович от Сурдучица, Сърбия, роден през 1981 г., който има присъда от съда в Крушовац за трафик на наркотици. Истинският Игор Момировски живее в Македония и от македонската полиция са съобщили, че той не е криминално проявен.

За жената е установено, че е родена в Белград през 1981 г. и за нея няма данни за криминални прояви.

Намерени са общо 14 мобилни телефона. В тях богата информация за българи от криминалния контингент, както и за хора от чужбина.

Сръбските граждани могат да бъдат съдени за притежание на наркотици, фалшиви документи и наличие на оръжие. Доказано е, че те са от Земунския клан.

Припомняме, че на 11 юли при престрелка в столичния квартал „Белите брези" бяха ранени четирима, между които и едно бебе. След проверка на полицията се разбра, че простреляните са с фалшиви документи за самоличност и могат да бъдат свързани с т.нар. Земунски клан - една от най-сините криминални групировки в Сърбия.