Два протеста „за" и „против" оздравяването на КТБ се сляха пред Народното събрание в петъчната вечер, като и двете страни се заканиха, че няма да отстъпят от исканията си.
С изтичането на времето, в което трябва да се вземе решение за съдбата на банката, различните гледни точки се обостриха до протестна степен.

Припомняме, днес след 5-часови дебати депутатите се отказаха от идеята за стъпки, даващи възможност на БНБ да мисли за оздравяване на КТБ.

Протестиращите, които се оказаха малко над 100 души, са от богата палитра - „Протестна мрежа", „Ранобудни студенти", вложители в КТБ и маскирани заради Хелоуин случайни минувачи, които решиха с протест с неясна позиция да подгреят петъчното си парти.

Близо 30 минути след старта на протеста недоволните граждани блокираха движението на жълтите павета в отсечката от Софийския университет до Военния клуб с противоположни искания и различни мотиви.

Един от недоволните, Александър, разказа пред News.bg, че е тук да иска фалиране на КТБ, тъй като не намира за редно гражданите с години да трябва да плащат влоговете на мафиоти, тъй като според него няма как един честен човек в България да има депозит от над 100 хил. евро, което е и сумата, над която влоговете в КТБ не са гарантирани.
В подкрепа на неговото мнение протестиращите срещу оздравяването на КТБ, които са повече на брой, скандираха „Няма да платим", „Мафията вън", „Долу ДПС" и други подобни.

От друга страна обаче малкото на брой вложители в КТБ, които се появиха за контрапротест, настояват, че фалирането на банката ще е равносилно на фалиране на държавата.

За News.bg някои от тях разказаха, че планът за оздравяване всъщност е доста лесен - КТБ взима назаем пари от държавата, за да запълни активите си и след като започне да функционира нормално, ще изплаща заема си, при това с лихвите. За вложителите това е съвсем естествен вариант, който се прилагал навсякъде по света.

Макар и с коренно различни виждания, двата протеста се смесиха без физически сблъсъци и напрежение под прозорците на народните представители, които обаче, очаквано, не са на работа в късния петъчен час.

Връщайте оградите, скандираха някои от протестиращите, като така намекнаха за продължилите цяла година антиправителствени протести, при които целият район около парламента бе отцепен със специални ограждения.

Някои от привържениците на „Протестна мрежа" дори заплашиха, че ако не се тръгне към фалит на КТБ, могат да прекарат още 500 дни в протести.
Полицейското присъствие в района е засилено.