ДПС трябва да увеличи присъствието си във властта, а младите висшисти в партията -да започнат работа в полицията и съда, e заявил депутатът Ремзи Осман, цитиран от bTV.

В словото си депутатът Ремзи Осман призова младите активисти на партията да подават молби за работа в полицията или в съда, а ако бъдат отхвърлени, да завеждат искове за дискриминация.

ДПС е изключително съвременна либерална партия, която има капацитета да подготвя кадри на високо национално и европейско ниво", каза Юнал Лютфи, заместник-председател на Народното събрание.

 Амбициите на движението стигат и по-далече:

"Идва време, г-н Лютви, за вицепрезидент на държавата. Защо да не е от ДПС?", попита Ремзи Осман.

Днес се проведе традиционният събор край Исперих, в памет на жертвите от Възродителния процес. Съборът се провежда за 16-и път в свещената за мюсюлманите местност Демир баба текке.

Според вицепремиера Емел Етем, мюсюлманите в България вече са превъзмогнали болката от възродителния процес и живеят спокойно

"България е една стабилна, както в политически, така и във вътрешно-обществен план държава. Това значи, че очакванията, които те имат към вътрешния ред, сигурността и правосъдието са завишени", каза Емел Етем.

По повод наближаващата опасност от горски пожари тя призна, че държавата не разполага с достатъчно летателна техника, като обяви, че има идея да се пригодят няколко военни хеликоптера и да се сключи договор с фирма за летателни машини.