Ние сме длъжни да бъдем единни и консолидирани срещу ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в обръщение към делегатите на конгреса на червената партия, който предстои на 19 и 20 май в София.

Той благодари на медиите за интереса към отчетно-изборната кампания на партията. Благодари и на социалистите за енергията и идеите им.

"Изминалите месеци поставиха на изпитание всички нас и кандидатите, и активистите на БСП", подчерта соцлидерът. "Нагнетяването на напрежение, изпускането на нерви, заплахите не постигнаха своя ефект", допълни Сергей Станишев.

България очаква от нас да покажем алтернатива на сегашното статукво, смята още той, като призовава към сериозен и задълбочен дебат и към запазване на добрия тон.

Трябва да покажем, че БСП ще излезе от конгреса не само консолидирана, но и вдъхновена, подчерта червеният лидер. По думите му социалистите трябва да дадат перспектива и бъдеще за страната, делегатите пък трябва да са ясни и категорични в позициите и решенията си.

"БСП отива на конгреса с ясно разбиране за своята отговорност и за важността на решенията, които трябва да вземем", заяви лидерът на БСП. По думите му, сега делегатите имат честта и отговорността за решенията, които ще вземат.

"Цяла България нас гледа". Нас гледат и социалистите, и нашите симпатизанти, и хората, които се разочароват от ГЕРБ и колебаещите се, и дори тези, които не ни обичат и не ни харесват", подчерта лидерът на столетницата.

Според него от конгреса зависи дали страната ни ще бъде част от лявата вълна, която залива Европа. От нас зависи надеждата за промяна в следващия управленски мандат, категоричен е Сергей Станишев.