Генералният мениджър на баскетболен клуб ЦСКА Емил Коен е загинал а автомобилна катастрофа, съобщи Топспорт.бг, позовавайки се на пресаташето на клуба Миляна Велева.

Смъртта е застигнала и президента на клуба Владимир Федяев.

Двамата са пътували в автомобил BMW, който се сблъскал с автобус на шейсетина километра северно от град Рен.

Катастрофата е станала късно снощи, но имената на загиналите бяха съобщени едва днес. Коен е бил зад волана на колата в момента на удара. Той е настоял за пътуването вечерта, за да бъдат избегнати високите температури.

Двамата са пътували за среща с представители на УЛЕБ във френския град Брест.

Пострадали са 24-има от пътуващите с автобуса 45 пътници. Те са с наранявания от различна степен, но никой от тях не е с опасност за живота.

Според първите заключения на разследването българският шофьор е заспал зад волана и колата е навлязла в насрещното платно, след което се е ударила челно с висока скорост в автобуса. Катастрофата е станала при лек дъжд.

Напомняме, че само преди 5 дни двамата оцеляха при друг подобен инцидент на френска земя. Тогава те се отърваха невредими, след като ТИР навлезе в тяхното платно при проливен дъжд и лоша видимост. Тогава колата им се превъртяла два пъти и спряла в двор на къща.