147-ата вечер на протести отново събра недоволни от управлението на кабинета Орешарски в центъра на столицата с неизменното искане за оставка на правителството.

Както и в предишните вечери, шествието на протестиращите премина от Министерския съвет до Софийския университет, където за пореден път заяви подкрепата си за студентската окупация.

Според информация на Би Ти Ви,  група от около 50 възрастни граждани е опитала да пробие полицейския кордон на кръстовището пред Софийския университет и да нахлуе в протеста  ДАНСwithme, но в крайна сметка до сблъсък не се е стигнало.

Беше обявено сформирането на инициативен комитет, който ще събира подписи за референдум по темата за достъпа до класифицирана информация  на кадрите на бившата ДС.
Предвижда се при допитването хората да отговорят на въпроса "Одобрявате ли отнемането на достъпа до класифицирана информация на бившите служители от Държавна сигурност?".

Ранобудните студенти, които окупираха Ректората на СУ, отново получиха подкрепа.
Беше огласена поредната декларация на преподаватели, солидарни с протеста на своите възпитаници. В нея те заявяват недоволството си от позициите на правителството и на студентските съвети по отношение на окупацията на висшите училища.

Студентите бяха подкрепени и от актьорите Мая Новоселска, Деян Донков и Деян Ангелов, режисьорите Джеки Стоев и Явор Гърдев, вокалиста  на група P.I.F. Димо Стоянов.
Шестимата заявяват своята подкрепа в 30 секундни видеоклипове.