Граждани, обединили се в социалните мрежи, се събраха пред Пловдивския апелативен съд, където днес ще се разглежда делото за смъртта на 4-годишния Паоло Иванов, който загина, блъснат от кола в пешеходната зона на Стара Загора.

Гражданите и пострадалото семейство са недоволни от ниската присъда, която получи Сапунджиев на първа инстанция - 3 години и 4 месеца. Майката на 4-годишното момченце Красимира Иванова обяви, че искат най-малко 10 години ефективна присъда за убиеца на детето им.

На първа инстанция Старозагорският окръжен съд призна за виновен водача на автомобила Георги Сапунджиев и му наложи наказание от три години и четири месеца лишаване от
свобода при първоначален строг режим, както и отнемане на шофьорската книжка за пет години.

Сега защитата на подсъдимия Сапунджиев обжалва присъдата с мотив, че не са отчетени многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

Родителите на загиналото дете също обжалват решението на окръжните магистрати, които приемат, че катастрофата не е станала на пешеходна пътека.

Докато тече делото и обжалванията и въпреки влязлата в сила присъда на определена инстанция Георги Сапунджиев бе заснет как кара автомобила си. Днес в съда той пристигна заедно с адвоката си, който шофираше автомобила.