Нямаме официални данни, че са напускали страната, изтъкна вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка с по-ранното си изказване, че братя Галеви са обявени за международно издирване. Според него не са необходими законодателни промени заради случая с тях и в момента законодателството позволява съдебната система да реагира адекватно.

Като добър пример вътрешният министър изтъкна промяна на мярката за неотклонение на Алексей Петров за оказан натиск на свидетелката Донка Митова. Той обаче подчерта, че не можело да се сложи полицейски патрул пред домовете на Галеви, както беше пред дома на Алексей Петров, защото в противен случай щели да го обвиняват в полицейщина.

Освен това, според Цветанов, престъпниците вече се изхитрили и не възпрепятствали нормалното протичане на съдебния процес, за да няма правно основание съдът да ги оставя в ареста. Според вътрешния министър се „приспивало вниманието" на съдебната система, престъпниците получавали по-леки мерки, след което изчезвали.

МВР и прокуратурата са свършили своята роля и са си изпълнили задълженията в разследването на братя Галеви, смята още вътрешният министър. Главният секретар на МВР Калин Георгиев от своя страна предположи, че на днешната международна полицейска конференция топ полицаите в неформалните разговори ще обсъдят случая с братя Галеви.

На въпрос какъв е проблемът с дупнишките бизнесмени Георгиев отговори: „Говорим за проблем при прилагане на законодателството и може би недостатъчно гъвкава реакция на съдебната система". Попитан какво е трябвало да бъде направено в случая, главният секретар на МВР отговори: „Сега трябва да коментирам, когато е счупено гърнето, да търсим възможности за събиране на парчетата".

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира текущи разследвания. Той изрази задоволството си, че на финала е разследването срещу голям кокаинов бос. Въпрос на време е той да бъде арестуван, стана ясно от думите на Цветанов. В полицейското разследване участват и европейските ни партньори.

И друго престъпление е в етап на разкриване. „В момента се предотвратява едно бъдещо тежко престъпление", заяви Цветанов. За какво престъпление става въпрос той не пожела да отговори, но обясни, че участниците в престъплението в момента се контролират.