Новата операционна система iOS 5 водела до бързо разреждане на батерията на iPhone, твърдят потребители на Apple. Батерията на смартфона „падала" само след няколко часа работа, става ясно от оплаквания във форума за техническа поддръжка на компанията, съобщава TechNews.bg.

iPhone се разрежда бързо дори при задаване на на фабричните настройки, изключени iCloud и почти всички други услуги. Ако досега iPhone е издържал 16-18 часа работа, то с новата ОС батерията се разрежда напълно за 12-13 часа. Все още се чака реакция от страна на Apple.

Потребители, които ползват интензивно смартфона, са принудени да го зареждат по два пъти дневно. Но това не е единственият проблем. Оказва се, че iPhone загрява бързо при работа с iOS 5, дори в режим на изчакване.

Освен това при много потребители е „изчезвала" SIM картата след инсталиране на iOS 5, но този проблем се решавал сравнително лесно. Срещат се и оплаквания от загуба на файлове с музика и снимки, изчезване на някои икони от интерфейса и др.

Проблемите с iOS 5 започнаха още с пускане на системата на 12 октомври. Сървърите на Apple не издържаха на наплива от желаещи да си свалят новата ОС и започнаха да дават постоянно грешка.