Земеделският министър Десислава Танева се е ангажирала да провери случая с взаимните нападки и обвинения между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и „Аладин фуудс".

След срещата, която ръководството на фирмата проведе с министъра, собственикът на веригата за бързо хранене Аладин Харфан обяви, че е поискал оставката на шефа на БАБХ Пламен Моллов и е срещнал морална подкрепа от страна на Танева.

Министърът е обещала да се ангажира със случая и да го провери, макар лично да няма правомощията да освободи от длъжност Моллов.

Според ръководството на фирмата вече са получени редица обаждания от техни колеги, които ги подкрепят и се обявяват против корупцията, която имало в БАБХ.

Припомняме, „Аладин фуудс" вчера се оплака, че БАБХ искала по 10 хил. евро месечно за „такса спокойствие". От своя страна шефът на агенцията по храните Пламен Моллов отрече тези твърдения. По-късно през деня БАБХ обяви, че дава фирмата на прокуратурата за нанесени морални щети и уронване на престижа.

Последните проби от проверки на продуктите на „Аладин фуудс" са излезли на 27 април тази година, когато затворили предприятието, разказа управата на фирмата.

Аргументът е липсата на проследимост на документите за произхода на стоката. Лъжа е, че така укриват ДДС, смята ръководство.

То призова БАБХ да излезе с поне един проверен сигнал на клиент срещу тях, за да подкрепи тезите на Моллов за некачествени храни.