Сръбският наркобос Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердам, е бил арестуван след съвместна акция на сръбската полиция и прокуратура.

Това съобщи сръбската агенция „Вечерни новини", позовавайки се на вицепремиера и министър на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич.

Йосич е задържан по подозрение за участие в убийството на известния журналист Иво Пуканич, което беше и собственик на хърватското издание „Национал".

Пуканич бе убит миналата година в двора на редакцията си в хърватската столица. Още тогава прокуратурата твърдеше, че има свидетелски показания срещу Йосич.

Иво Пуканич и неговият директор на маркетинга в изданието бяха взривени на паркинга пред редакцията на 23 октомври вечерта.

Припомняме, името на Сретен Йосич беше замесено в скандал със столичния кмет Бойко Борисов, след като сръбският наркотрафикант каза пред белградски съд, че по време на престоя си в България се е ползвал от помощта на Бойко Борисов - тогава главен секретар на МВР.

След избухването на скандала кметът на София поиска прокуратурата, ДАНС и МВР да разследват твърденията на Йосич. Прокуратурата вече се отзова на искането, а днес Борисов поиска и разсекретяването на случая „Йосич".

Сретен Йосич бе арестуван в България през 2002 година, след което бе екстрадиран в Холандия по искане на холандското прравосъдие. През март 2006 г. той е върнат в Сърбия, където е пуснат под гаранция. В момента срещу него се води дело за убийство.