Общо 444 години затвор получиха четирима от групата на Наглите. Стана ясно, че те са участвали във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел.

Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Даниел Димитров-Релето и Любомир Димитров-Гребеца, бяха признати за виновни за 12 от общо 13-те отвличания.
Четиримата заедно с Павел Петков обаче бяха оневинени за отвличането на студента Румен Гунински в Студентски град.

Прокуратурата обжалва оправдателните присъди по „Наглите"

Още...

Прокопи Прокопиев и Ивайло Евтимов бяха оправдани и по обвинението, че са лидери на престъпната група.

За 12-те отвличания Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев и Даниел Димитров получиха по 12 години затвор на отвличане.
Заради големия брой на отвличанията наказанието им беше увеличено с още шест години затвор и така те ще лежат по 18 години в затвора.

Любомир Димитров-Гребеца за участието си в отвличанията получи 10 години затвор, което наказание беше увеличено с една втора - и нарасна до 15 години лишаване от свобода.

Жертва на „Наглите" обвини бащите на нацията за преживения ужас

Още...

Според решението на СГС всеки от подсъдимите за всяко едно отвличане получава между 8 и 12 години затвор.

Така съдия Магдалинчева обобщи, че Ивайло Евтимов е получил 130 г. затвор, Прокопиев - 125 г., Даниел Димитров - 110, а Любомир Димитров - 76 г. Всеки от тях обаче ще лежи между 15 и 18 г. затвор, тъй като при българското законодателство присъдите не се натрупват, а са приема най-високото наказание.

Останалите подсъдими - Цветозар Славчев, братята Митко и Радослав Лебешковски и Павел Петков бяха признати за невинни за участието им в групата на Наглите.

Все пак присъди получиха двамата братя. Радослав Лебешковси беше признат за виновен за това, че е държал боеприпаси - 50 патрона, без разрешение, за което получи присъда в размер на една година условно с три години изпитателен срок.
Две години условно и четири години изпитателен срок получи Митко Лебешковски за притежание на два газови пистолета, преработени в бойни.

Съдът постанови и виновните да изплатят общо 915 000 лв. по заведените граждански искове.

Съдия Магдалинчева обясни, че присъдите са въз основа на показанията на пострадалите, техните близки, както и казаното от двамата защитени свидетели и съставените протоколи за оглед.

Заради множеството противоречия във връзка с показанията на Любомир Димитров, от които той се е отказал, тя поясни, че в обвинителната теза са взети предвид само тези негови твърдения, които се подкрепят и от други доказателства.

В съдебната зала присъстваха и някои от жертвите на Наглите - Ангел Бончев, Румен Гунински, Джорджо Марков, придружаван от майка си, и Илиян Цанев.
Всичко останали граждански  ищци бяха представлявани от адвокатите си.

Припомняме, полицейска операция на МВР под кодово название "Наглите" бе проведена през декември 2009г. на територията на София. Целта й бе задържане на групата, ангажирана с отвличания през последните две години.

Преди седмица единият от подсъдимите беше застрелян пред дома си. Кирил Кирилов - Шкафа беше сочен като пряк извършител на похищенията и превозването на жертвите.
Прокуратурата поиска общо 153 години и половина затвор за групата за отвличания.

Нито един от 8-те подсъдими не се призна за виновен.

Всеки от тях настоява за оправдателна присъда. Задържаните обясниха, че няма събрани достатъчно доказателства за извършени от тях престъпления.