Две млади жени са загинали при катастрофа на пътя между поморийските села Бата и Медово. Това съобщи за News.bg говорителката на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Катастрофата е станала около 9.40 часа тази сутрин.

Лек автомобил "Рено 19" се е забил в крайпътно дърво. Колата била шофирана от 53-годишен мъж от село Ябълчево. Заедно с него пътували три жени - 34-годишната му дъщеря, 24-годишна бременна и 16-годишно момиче.

На място е загинала дъщерята на шофьора. Бременната жена е била извадена от автомобила, но също е починала. Не се знае в кой месец е била. Тя е била от Руен.

Шофьорът и 16-годишното момиче са откарани в бургаската болница. Те са настанени в отделение „Неврохирургия" с контузни рани по главата, без опасност за живота.

По първоначални данни катастрофата е причинена от движение с несъобразена скорост.

Припомняме, по-рано сутринта мъж и дете на видима възраст 8-9 години загинаха в тежка верижна катастрофа, станала на автомагистрала "Тракия".

Инцидентът станал в района на надлеза за Карлово, 125-126 км, и по първоначална информация е бил предизвикан от турски гражданин, шофирал автомобил "Форд" с австрийска регистрация. Починалото дете се возело в колата, предизвикала катастрофата.