За втори път залавят пловдивски наркотрафикант при разпространение на хероин, предаде „24 часа".

Пловдивчанинът Юсуф Ашим, по прякор Гого, в момента е под домашен арест в дома си в ж.к. „Столипиново", тъй като има невлязла още в сила 16-годишна присъда. Темида явно обаче не го е респектирала достатъчно, тъй като служителите на реда са го заловили наново, докато организира канал за същата дрога от Турция.

Ашим е бил хванат с 236 гр. хероин на обща стойност 60 300 лева. Тъй като той е бил под домашен арест, трафикантът само е ръководил преноса на забраненото вещество, като се е ползвал от услугите на „мулета" - четирима мъже и една жена.

В обвинителния акт се сочи, че групата е контактувала помежду си с кодирани изрази - „пиенето на чай" означавало среща в жилището на Ашим, а „панталоните от Истанбул" били пратките с наркотика. Криминалистите разполагали с оперативна информация за подготвяните доставки и подслушвали разговорите на групата.

Според събраните доказателства "мулетата" осъществили 4 пътувания до Турция в различен състав. Гого заподозрял, че крадат от товара, и последния път пратил двама свои доверени хора. При специализирана полицейска акция край Поповица трафикантите били заловени заедно с хероина, скрит под седалките на мерцедеса им.

Нито един от заловените по случая не е признал вината си. Досъдебното производство вече е образувано, а процесът ще стартира с идването на новата година.