Психично болният възрастен мъж от с. Бузовград е бил задържан от полицията.

Ибрям не е оказал съпротива. При ареста няма пострадали.

По-рано бе съобщено, че мъжът е произвел изстрел с незаконно оръжие, след което се е барикадирал в дома си, съобщи БГНЕС.

Жилището на психично болния се намира в близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания.

Съседи са съобщили, че напоследък той се е държал неадекватно и бил много избухлив, както и че от дома му редовно се чували изстрели

На мястото на инцидента има няколко полицейски автомобила.

От пресцентъра на МВР поясниха, че сигналът за стрелбата е получен на тел. 112 към 1.50 часа тази нощ. По първоначални данни Ибрям имал свада със свои съселяни. В нетрезво състояние той побягнал към дома си и по пътя стрелял. Органите на реда продължават да изясняват обстоятелствата около случая.

62-годишният Ибрям Караасан е, разведен, живее сам в дома си. Той е бивш служител на военните заводи „Арсенал".

По информация на съседи на стрелеца, потвърдена от полицията, стрелбата станала след скандал между Ибрям и роми от Бузовград. След 01.00 часа след полунощ Ибрям Караасан тръгнал с туба бензин към къщата на ромите и залял постройката. Живеещите вътре обаче го видели и подгонили. Бягайки към дома си, Ибрям произвел няколко изстрела срещу тях със самоделната си пушка

Между мъжа и ромската фамилия имало стара вражда. Нападнатите от Ибрям разказаха как мъжът замерял с камъни постройката, а пък те му отвърнали, като го подгонили с дървени сопи. Ибрям се качил върху плочата на къщата и започнал да стреля със самоделната си пушка. Съседът му Бахри каза, че Ибрям бил много пиян. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.