Skype експериментира с добавяне на реклами от доста време, а от днес ще започне показването им и по време на аудио разговорите.


Рекламата ще трябва да бъде търпяна от всички, които използват безплатния вариант на Skype. От Skype считат, че рекламата ще способства за обогатяването и развитието на беседата (навярно чрез ясно изразяване на възмущение от вездесъщите реклами), съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

Рекламите засега са включени само за потребителите на Windows Desktop системи. Skype описва нововъведението по следния начин:


"По време на аудио повикването единият от потребителите ще вижда съдържание, което може да го вдъхнови за подхващане на допълнителни теми за разговор, които са интересни за Skype-потребителите, както и да се коментират уникални и местни търговски марки. По този начин, рекламата по време на Skype-разговорите трябва да се приема като средство за създаване на по-весело взаимодействие между вашите приятелски кръгове и интересуващите ви брендове"


Интересното е, че при показване на рекламата ще бъдат отчитани географското местоположение на потребителя, неговата възраст и пол. Информацията за пола и възрастта могат да бъдат скрити, но от рекламите няма как да скриете. Добре, че засега тази реклама ще е беззвучна и няма да прекъсва разговорите.