Около 20 полици влязоха в една от къщите на Кирил Рашков в Катуница. Дворът на дома е претърсван с металотърсач. Около къщата има засилено полицейско присъствие.

По-рано днес адвокатът на фамилията Рашкови обясни в ефира на bTV, че предстои претърсване на един от имотите на семейството. „Разбирам, че по искане не хората от разни форуми, ще се търси злато там", обясни адвокат Марков.

От прокуратурата потвърдиха, че има издадено разрешение от съдия за претърсването, но не уточниха по кое от делата се прави нов оглед.Освен полицаи, в къщата на Рашкови в Катуница, която единствена оцеля при палежа в селото през септември, влязоха и специалисти с металотърсачи. Те са служители на археологическия музей в Асеновград и претърсват всяка педя от двора на имота.

Жената на Рашков - Костадинка, която присъства на огледа заяви, че досега полицаите са намерили само камъни и, че те нямат злато.

"От разговорите ми с господин Рашков разбирам, че той няма нищо против имотите му да бъдат оценени и държавата да му ги плати, а той да отиде да живее на друго място", каза адвокатът на фамилия Рашкови Васил Марков.

Той уточни, че ако се окаже, че къщите на Рашков са незаконни, те ще бъдат съборени.
„Ако има кой да плати имотите, Рашков ще си тръгне от Катуница", посочи адвокатът.

Той съобщи, че Рашкови изказват съболезнования на семействата на починалите момчета и са много благодарни на полицията за предприетите действия по време на размириците.
„В тази връзка не искам да се експонира, че Кирил Рашков ще съди Катуница или държавата. Той съжалява много за момчето, което е починало", обясни адвокатът.

До настоящия момент семейството не е завело никакви искове. Живеем в правова държава и има образувани дознания в Районна прокуратора в Асеновград, които са именно за увреждания и палеж. Нека приключат самите разследващи органи, а след това най-нормалното нещо е фамилията да заведе искове. Хипотетично е да се каже за какви суми ще са те.

Разбирам и реакцията на хората от село Катуница, но в крайна сметка живеем в правова държава - ако семейство Рашкови решат да си живеят там, няма какво да ги спре. Едва след като съдът постанови, че имотите им са незаконни ще дойдат и багерите, посочи адвокатът.

Адвокатът съобщи още, че Кирил Рашков е с влошено здраве, „на инсулин, с четири байпаса и три инфаркта".
„Не ви пожелавам на 69-70 годишна възраст да попаднете в затвора", подчерта адвокат Марков.

Фамилия Рашкови ще подпомогне финансово изграждането на паметниците на момчетата, загинали при размирици в Катуница, съобщи пред журналисти съпругата на Кирил Рашков - Костадинка Рашкова. По думите й загиналият 19-годишен Ангел е жертва на своя роднина Веселин, който е провокирал размириците в Катуница.

Костадинка Рашкова твърди, че повече от половината жители в селото са настроени положително към фамилията и затова те нямат намерения да се изнасят.