Изключително топло посрещане устроиха институциите в Одрин на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

По покана на кмета Хамди Седефчи тя бе гост на традиционния фестивал на мазните борби, който се провежда за 651-ви път в местността Къркпанар. По време на визитата си Караянчева се срещна с министъра на енергетиката и природните ресурси на южната ни съседка Танер Йълдъз и с посланиците на Белгия, Франция, Швейцария и САЩ. Изселникът от Кърджали Хикмет Чавушуглу, служител на община Одрин, бе неин любезен екскурзовод.

Караянчева присъства на официална вечеря, дадена от домакините, разговаря с дипломати и представители на местната власт и наблюдава част от двубоите на фестивала.

Събитието събра публика от различни балкански държави, включително и бивши борци от България.  Народните мазни борби в Одрин са в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство. Цвета Караянчева гостува на тазгодишното издание на фестивала Къркпанар в качеството си на народен представител от Кърджали и заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.