Задържаните на украинска територия руски военнослужещи са минали случайно границата, като не са оказали съпротива при задържането си от украинските спецчасти.

Това коментира, цитиран от „Новости", източник от руското военно министерство.

Припомняме, Службата за сигурност на Украйна съобщи, че тази нощ на гриницата са задържани 10 руски десантчици, с оръжие и документи.

Те наистина са патрулирали в района и най-вероятно са пресекли граничната линия случайно, на немаркиран участък, заявяват още от военното ведомство.

Те припомнят, че на руска територия многократно са влизали украински военни - въоръжени и с военна техника. Не сме вдигали излишен шум по тези поводи, изтъкват от министерството.

Междувременно Украйна обяви, че заловените руски войници са били на „специална мисия", което противоречи с твърденията на руското военно министерство.

Това не беше грешка, а специална мисия, която те провеждаха", каза украинският военен говорител Андрей Лисенко.

Говорителят подчерта, че в „този момент проруски сепаратисти са провеждали нападение срещу югоизточния граничен град Новоазовск".

Лисенко добави, че 12 украински войници са били убити по време на боевете през последните 24 часа.

Украйна обяви, че руски хеликоптери Ми-24 са атакували граничен пост в Лугански регион и са убили четирима граничари, а трима са ранени.