Две момчета пострадаха тежко, а други две - са по-леко ранени при катастрофа между два мотопеда.
Инцидентът е станал на ул."Христо Ботев" в с. Съдиево, общ. Нова Загора, съобщават от полицията, цитирани от Sliveninfo.com.

Двата мотопеда са се сблъскали челно около 21.00 ч. вчера. Причината за сблъсака на двата мотопеда е в процес на изясняване.

Единият от катастрофиралите мотопеди с марка "Боатиан" е с сливенска регистрация. Бил е управляван от неправоспособния К. Г. на 16 години. 14-годишно момче е пътувало на задната седалка. И двете момчета са от с. Съдиево.

Другият мотопед е самоделен и нерегистриран. На него са били М.И на 17 години от гр. Ст. Загора и П. Г на 16 години от град Нова Загора, като не е установено кой от тях е управлявал мотопеда.

При катастрофата П.Г е получил комоцио и е откаран в болницата в гр. Сливен, М.И. е откаран в болница в гр. Ст. Загора със съмнение за комоцио.
Другите двама от мотопед "Боатиан" са получили натъртвания и охлузни рани. Водачът К.Г. е изпробван с техническо средство за алкохол-пробата е 0.83 промила алкохол в издишания въздух.

Поради тежкото състояние на другите участници в произшествието и невъзможността да бъдат изпробване с техническо средство са издадени талони за медицинско изследване.
Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.343, ал.1, б."б" вр. чл.342, ал.1 от НК.