5000 лв. еднократна финансова помощ за 18-годишната Вени Дона Сърбинска ще бъде гласувана на заседанието на Общинския съвет в Блгаоевград, съобщава в-к Струма. Предложението за отпускане на средствата е на кмета на града Атанас Камбитов.

Парите ще послужат за финансиране на лечението, рехабилитацията и възстановяването на Вени, която пострада при катастрофа на Кресненското дефиле на 11 юли. При инцидента починаха майката и по-малката сестра на момичето.

Вени е млада надежда на благоевградския футболен клуб „Спортика". До момента тя претърпя редица животоспасяващи операции в УМБАЛСМ „Пирогов".

При одобрение от Общински съвет, сумата ще бъде преведена по откритата сметка на Вени Дона, на която се събират средства за лечението и.

Припомняме, че Вени пострада при инцидент, на връщане от екскурзия в Гърция с майка си и 9-годишната си сестричка. Тя беше приета в „Пирогов" с счупен крак, счупен таз и кръвоизлив в корема.

Бусът на туристическата агенция, организирала пътуването, се зави с висока скорост в ТИР, паркиран край пътя. Причините за катастрофата все още се изясняват.