Пламен Соколов, бивш кмет на град Дупница, определи случващото се с братя Галеви като организиран цирк.

Братя Галеви се подиграха с всички нас и показаха, че са над закона, категоричен бе той, цитиран от БНР.

Ако са напуснали държавата със своите документи, някой ги е пуснал. Ако са напуснали с фалшиви документи, значи в тази държава и аз мога да се сдобия с фалшиви документи, както и всички други хора, коментира той. Третият вариант според него е дупнишките братя да са тук и да се присмиват на държавата.

Друг бивш градоначалник на Дупница Първан Дангов посочи, че ден преди да бъде обявена присъдата на братя Галеви, те се разхождали с луксозните си автомобили и до последно мислели, че ще им се размине.

Ако 2006 г. братя Галеви бяха местен проблем, както твърдеше тогавашният министър на вътрешните работи, какъв е днес? Той стана национален, общоевропейски проблем., посочи Дангов. Според него обаче Пламен Галев и Ангел Христов не са хора за подценяване. Те не са плиткочели мутри, които парадират само с имоти, пари и коли. Те са умни хора, обучавани от държавата. Те са хора на честта. Сигурен съм, че не искат да се говори за тях като за бегълци, коментира екскметът.

Той е уверен, че по случая ще има развръзка и Галеви ще се появят в удобен за тях момент. Аз обаче питам какъв е техният бизнес? Колко данъци са платили? Колко работници имат? Защото към 2006 г. нямаха нито една регистрирана фирма и нито лев платен данък, допълни Първан Дангов.

Припомняме, миналата седмица Върховният касационен съд осъди двамата на 4 и 5 години затвор, но когато те бяха потърсени за привеждане в съответното наказателно заведение, Галев и Христов не бяха открити. Двамата вече са обявени за общодържавно издирване.