18-годишно момче е задържано за убийството на 76-годишна жена в севлиевското с. Ряховците.
От пресцентъра на МВР съобщават, че трупът на пенсионерката е открит на 9 юли в магазин за хранителни стоки в селото, където тя е работила.

Пристигналите на място полицейски служители от ОДМВР - Габрово и РУП - Севлиево извършили оглед, при който било установено, че има данни за насилствено причинена смърт вследствие на нанесен удар с твърд предмет. При извършената съдебно-медицинска експертиза по тялото на продавачката са открити и множество прободни рани.

След дни е задържан и извършителят на престъплението - 18-годишният Ершан Гавазов от с. Ряховците. Пред разследващите той е направил пълни самопризнания. Като причина за своите действия младежът посочил възникнал между него и жертвата конфликт, свързан с упреци за начина му на живот.

Младежът и майка му били познати на магазинерката и често й помагали. Ершан бил завършил 7 клас, не бил конфликтен, не е и осъждан, но нямал работа, допълва Дарик.

Случвало се 76-годишната бивша учителка да го съветва, че е време да свърши нещо. В деня на убийството също започнала да го поучава, той се ядосал и я ударил с бутилка в главата, но тъй като тя не паднала, той взел нож от тезгяха зад гърба й и започнал да я мушка. След това излязъл и изхвърлил ножа, но се върнал в магазина, за да прибере сак с продукти, които бил напазарувал.

Полицаите открили и ножът, с който е извършено тежкото престъпление.

Срещу младежа е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 116 от НК. С прокурорско постановление той е задържан за срок от 72 часа.