Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков окачестви като клевета твърденията, че е участвал в преразпределението на наркопазара у нас на срещата с братя Галеви на басейна "Спартак".

В ефира на БиТиВи той съобщи, че се отказва от имунитета си, за да може всичко това да бъде разследвано.

Американското посолство в София потвърди информацията, че визата на бившия вътрешен министър за САЩ е анулирана. Според дипломатическите източници анулирането е поради започнало разследване срещу Петков, съобщи БНР. Той е бил уведомен от посолството вчера следобед, че вече не може да влиза в САЩ.

Според Петков зад кампанията срещу него стоят министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на митниците Ваньо Танов. Припомняме, шефът на Митниците заяви, че бившият вътрешен министър се е срещал с Братя Галеви  с цел преразпределяне на територии. Твърдение, което Цветанов потвърди, посочвайки, че Петков не може да бъде разследван, защото СРС-тата от срещата му с Галеви са унищожени.

Червеният депутат коментира и публикацията в днешния брой на вестник „24 часа", от която става ясно, че визата му за САЩ е отнета.  

Източникът на „24 часа" не е дипломатически, той е български - няма никакво съмнение, че става дума за вътрешния министър, заяви Петков. По думите му в стремежа си да оклевети, да префокусира центъра на дискусията Цветанов се е включил в клеветническа кампания, която трябва да има своя институционален край.

Румен Петков каза още, че ще се обърне още днес към прокуратурата с настояване всички тези твърдения срещу него да бъдат разследвани.