За неочакван обрат по случая „Борислава" съобщава "Нова".

Полицайката, която беше обвинена, че е обискирала по унизителен начин 20-годишна студентка, е издържала детектора на лъжата. Това потвърдиха източници от МВР.

Нещо повече - обиск изобщо не е имало, а Борислава Латинова е писала само обяснения в 4-то РПУ.

Официално проверката трябва да приключи в петък като по непотвърдена информация камери в района на така наречения обиск, доказват, че обиск не е имало.

Прокуратурата също извършва паралелна проверка и ако тя потвърди данните на МВР е възможно студентката да се сдобие с обвинение за лъжесвидетелстване.

Припомняме, преди дни Борислава и семейството й се оплакаха в медиите, че при рутинна проверка от страна на служители на реда на автомобила, в който се е возила студентката заедно с трима нейни приятели, тя е била изведена от колата, съблечена и опивана от полицайка. Служителката направила това без ръкавици, както и без аргумент и легитимация.

Днес Борислава разказа, че във въпросната нощ полицайката й казала единствено „Мълчи и слизай", като не й дала никаква причина за срамния обиск. По думите на момичето полицаите я държали гола на булеварда близо 20 минути, като междувременно минувачи са я снимали и са питали дали не се снима порнофилм, а полицайката се смеела в отговор.

Студентката и близките й организираха и протест пред 4-то РПУ срещу полицейския произвол срещу нея.