Германската опозиционна партия „Алтернатива за Германия" настоява  границите да бъдат затворени за бежанци, идващи от „безопасни" страни, предадоха информационните агенции.

Агенция „Ройтерс" посочва, че от партията предлагат да се забрани на мигрантите, намиращи се в Германия да искат статут на бежанци.

„Правото да се подава заявление за бежански статут в Германия трябва да се отмени", гласи предложението на „Алтернатива за Германия".

За да се въведе „контрол върху хаоса с  мигрантите", от партията предлагат  молбите за убежище да се подават в посолствата на Германия в страните на желаещите да емигрират или - при липса на такава възможност - в съседни държави.  Предложението предвижда такива заявление да могат да се подават и в съответните институции на ЕС и ООН.

От „Алтернатива за Германия" смятат, че бежанците трябва да получават само непарични помощи. Според партията, разходите на Германия за издръжката  на бежанците, трябва да се покриват от страната, от която те идват, или да се приспадат от вноската на Берлин за ЕС.