Атака" внася петиция до главния прокурор Борис Велчев за сваляне на имунитета на лидера на ДПС Ахмед Доган. 5 000 души са се подписали засега под искането.

От партията настояват за свалянето на имунитета му, защото според тях през последните 20 години в България са създадени гнезда на ислямски фундаментализъм и лидер на този процес е именно Ахмед Доган. Националистите настояват той да бъде привлечен към наказателна отговорност за организирането на ислямски фундаментализъм в България.

По-рано днес В. Сидеров се сби с Корман Исмаилов.
                        Още...

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров представи версията на националистите за петъчното меле пред столичната джамия „Баня Башь". На пресконференция в централата на партията бяха показани снимки и видеоматериали от станалото. Според лидера на партията мюсюлманите са нападнали атакистите и именно те са в основата на петъчните сблъсъци.

Сидеров разкри снимки и видеоматериал, служейки си с жезъл от Света гора като показалка. На тях се вижда, че сред молещите се пред джамията в София е и Али Юзеиров, лидер на партия Отоман.

ДПС: Атака помпа завехналия си електорат
                              Още...

Волен Сидеров изтъкна, че молещите се мюсюлмани са се обръщали към атакистите с викове „гяури". Той показа редица снимки, от които се вижда как един от мюсюлманите вади нож срещу националистите. МВР обаче не реагира на това оръжие, посочи Сидеров.

Той добави, че още в четвъртък в „Атака" имали информация, че мюсюлманите ще ги нападнат. Симпатизанти на партията получили заплаха от мюсюлмани, че ще им се „случи случка", ако се появят на петъчната молитва. Националистите информирали органите на реда за заплахите, допълни лидерът им, като отбеляза, че от вътрешното ведомство не са взели мерки.

Деница Гаджева, която бе ранена по време на мелето, в момента е със седем шева на брадичката. Лидерът на „Атака" настоява МВР да арестува човека, който е нападнал депутатката, както и органите на реда да разследват съществуващите у нас клетки на ислямски фундаментализъм в центъра на София. В тази връзка той обяви, че джамията е център на ислямисти, за който от партията ще представят скоро и доказателства.

Настоявам МВР най-после да си влезе в ролята, категоричен бе Сидеров и се закани, че ако това не се случи, „Атака" ще поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако не се вземат мерки, България ще стане обект на ислямски тероризъм много скоро, опасява се Сидеров.

Коментирайки още тази заплаха, той настоя ДАНС да разследва джамията в София. Според него в момента работата на Агенцията срещу ислямския фундаментализъм е блокирана. В момента мюфтийството е център на ислямски екстремизъм, отбеляза още един път Сидеров и изтъкна, че по време на петъчния протест там е забелязан зам.-главен мюфтия, който е давал „нареждания" на един от присъстващите полицай - Кисьов.

Волен Сидеров е категоричен, че хората, които са се събирали в джамията в София, се ръководят от фундаменталисти. Той добави, че МВР не е справило адекватно със случая. Защо се действа неадекватно трябва да отговори едно единствено лице и това е Цветан Цветанов, посочи Сидеров.

По повод критиките, които се стовариха след петък върху националистите, лидерът на „Атака" коментира кратко: Дрън-дрън, глупости на търкалета.

Той посочи още, че партията вече пет години се бори срещу шума от джамията. Според него кметството не предприема никакви действия, за да се спре този звук. Сидеров отправи призив към столичния кмет Йорданка Фандъкова да се вслуша не в „Атака", а в десетките хиляди подписи, които партията е внесла заради силното озвучаване.

Лидерът на националистите коментира още, че се проявяват двойни стандарти. За пример той даде църква в ЖК „Бъкстон" в София, за която районният кмет е забранил да бие камбаната си, защото била прекалено шумна.

Запитан от news.bg как се чувства след изказването на премиера Борисов, че му е по-мил етническият мир, отколкото парламентарното мнозинство, лидерът на „Атака" посочи лицето на ранената депутатка и заяви: Ето го етническият мир. Деница Гаджева ще носи белега на този етнически мир.

Волен Сидеров отказа да коментира днешният си сблъсък с Корман Исмаилов в ефира на БНР, както и появата на фейсбук група с искане за сваляне на имунитета му.