На прага на предстоящите избори ДПС се захваща да намери формулата за постигане на политическа стабилност в страната.

„Време е за спокойствие и отговорно управление", призова лидерът на партията Лютви Местан, минути след като регистрира в последния възможен ден в Централната избирателна комисия (ЦИК) ДПС за участие в парламентарния вот на 5 октомври.

Местан постави от своя страна и споменавания от него въпрос, а именно - „Aми ако и след следващи избори българските граждани не отредят никому самостоятелно мнозинство и зададат патова ситуация, подобна тази от 12 май, какво ще правим? Ще уморим избирателя с избори до дупка?!".

Председателят на движението намери сам отговора на това питане, като заяви, че какъвто и да е резултатът от изборната битка, то трябва да се намери формула за стабилно управление. Причина за това, по думите на Местан, е фактът, че всички са се уморили от самоцелна конфронтация, от честа смяна на правителства, а страната се нуждае от политическо спокойствие.

Гласът за ДПС на тези избори ще бъде глас за националното съгласие, за да намерим формулата на политическата стабилност", обеща още Лютви Местан. Той увери, че третите по сила в 42-вото Народно събрание не си поставят за цел да бъдат втора, трета или четвърта политическа сила, а ще се борят да спечелят подкрепа за платформата си от страна на избирателите.

До края на тази седмица ще бъдат официално представени и листите, с които ДПС ще търси място в следващия парламент.  В навечерието на изборите Местан обеща още, че движението ще продължи да води спокойна, толерантна и градивна предизборна кампания.