Цветан Цветанов многократно повтаря неистини. Това е позицията на главния прокурор Цацаров, разпространена от пресцентъра на прокуратурата по повод изявленията на бившия вътрешен министър от тази сутрин.

Главният прокурор не счита, че следва да участва в задочния диалог между народните представители Делян Пеевски и Цветан Цветанов, очевидно породен както от настоящо политическо противопоставяне, така и от техни лични и други отношения в близкото минало, заявява Цацаров.

Борисов удари Цветанов с тежка критика
Още...

Той отказва да коментирана отново и „повтаряната многократно от Цветан Цветанов неистина относно това кой кого е водил или заварил в кабинета му в Министерството на вътрешните работи".

Главният прокурор настоява Цветанов незабавно и публично да обяви всички данни, с които разполага по повод думите му от тазсутрешното интервю:

„... че точно главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за едно разследване, което е свързано с натиск спрямо определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което той може би има някакво пряко участие. Тази преписка обаче е потулена ..."

Изреченото от него е пряко твърдение, че Борислав Сарафов и Сотир Цацаров са извършили престъпление, коментира главният прокурор.

Обвинения, отправяни по този начин в общественото пространство, трябва веднага да бъдат потвърдени с факти. Иначе изричането им не допринася по никакъв начин за авторитета и достойнството на държавни институции и на народни представители, е мнението на Цацаров.

Той акцентира основна в изявлението си върху начина на назначаване на своите заместници.

Заместниците на главния прокурор са предложени за назначаване от Висшия съдебен съвет с оглед преценката за професионалните им качества и възможността за работа в екип. Това категорично касае и предложенията относно прокурорите Ася Петрова и Борислав Сарафов. Нито те, нито които и да е други предложения, са били съобразявани с исканията или с личните отношения на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, каквито и да са те, подчертава Сотир Цацаров.

По думите му, не отговарят на истината и предни твърдения на Цветан Цветанов, че прокурори, между които и Ася Петрова, сега са „обект на атаки".

Петрова е командирована във Варна само за датите на съдебните заседания по делото, придобило обществена известност като „Килърите", и изпълнява задълженията си на заместник-главен прокурор, информира Цацаров.

От изявлението става ясно, че преценката на главния прокурор за работата на Борислав Сарафов е много добра, с оглед качествата му и личния му принос в разследванията по множество досъдебни производства с предмет корупция и организирана престъпност.