Вътрешна инплозия изравни със земята и Северната кула на световния търговски център, която беше първа ударена от Боинг камикадзе. Сградата се срутваше на два пъти, като всеки път с по 50 етажа. Трагедията е ужасна, според разкази на очевидци. От началото на терористичната атака над 100 души са постъпили в местните болници с оплаквания от обгазяване. Всички здравни заведения са отворени да приемат пострадали. Полицията спира движението по околните булеварди, с цел да се осигури по-бърз достъп на екипите на Бърза помощ. Сериозно са пострадали от обгазяване и студентите на близкия до световния център университет.

Според очевидец на СNN преди самолета да атакува сградата на Пентагона от вътре се е забелязал светъл пламък. Въпреки усилията на пожарникарите, атакуваното крило на Пентагона се срути. Все още не е известен и броя на жертвите. Известно е само, че той е пътувал с 11 души екипаж и 86 пътника. Три блока от Пентагона са разрушени.

Кола бомба избухна и пред сградата на Държавния департамент. След акта полицията затвори центъра и наложи строг контрол. F-15 и хеликоптери патрулираха над засегнатите от терористичните актове места.

“Американ аеърлайнс» официално съобщи, че самолетите, които се разбиха в Световния търговски център са нейни и е трябвало да извършват вътрешни курсове. Първият е летял от Бостън за Лос Анджелис, а втория от Далас за Лос Анджелис. От компанията отказаха да съобщят дали на борда е имало пътници.

10 хиляди медицински екипа са мобилизирани за предотвратяването на последиците от терористичните актове. Само в бившия търговски център са работили 50 000, а средно 120 000 души са посещавали уникалното съоръжение.Самолет Боинг 747 падна в Западна Пенсилвания.