Вълна от насилие отне живота на 33 души в най-големия град в Пакистан - Карачи, съобщи АП.

Властите разследват причините за смъртта на 33 души в Карачи в последните 24 часа", каза Сауд Мирза, шеф на полицията в 18 милионният мегаполис.

Според Шарфудин Мемон, съветник в управлението на провинцията Синдх, насилието е предизвикано заради политически и криминални причини.

Гангстерите в града са замесени в тези убийства. Те отвличат хора по различни причини. Измъчват ги и после ги убиват", обясни Мемон.

По думите на Мемон, миналата нощ е бил убит бившият депутат от управляващата Народна партия на Пакистан - Ваджа Карем Дад.

Много от жертвите са били измъчвани, а след това застреляни и изхвърляни на улицата, според информация от местната власт.

Последните седмици нараснаха убийствата в града заради борбата между криминални групи, които са свързани с политическите партии.

Правителството не е в състояние да спре насилието, тъй като се отделя огромно внимание за икономическите проблеми и мюсюлманските терористични организации.

Най-малко 490 души са убити през първата половина на годината по политически и религиозни причини. Според Комисията за човешки права в страната повече от 1,100 души са били убити.