Американското посолство бе ударено от шест ръчни противотанкови гранати по време на атаката на талибаните, но като цяло ударът не беше кой знае колко сериозен, каза американският посланик в Афганистан Райън Крокър. Това съобщи „Франс прес".

Не беше сериозна работа, просто тежък ден за работещите в посолството и моят персонал, които работеха с кураж и преданост", подчерта Крокър, допълвайки, че половин дузина противотанкови гранати са били изстреляни от около 800 метра.

Имаме информация, че атаките са проведени от група от мрежата Хакани. Тяхното убежище е в северен Вазиристан в Пакистан", обясни американският посланик.

По думите му атаките показват, че терористите нямат силата да направят сериозни щети, защото афганистанските сили са добре подготвени.

Ако това е най-доброто, което могат да направят, мисля че в съобщението е най-важно да се каже, че те нямат нужната сила и са слаби, откакто Кабул е в ръцете на афганистанските сили." изтъкна той.

Вчера американският държавен секретар Хилъри Клинтън заяви, че се гордее с „храбрите" американци, които работеха в посолството в Афганистан и не се поколебаха по време на атаките.

Припомняме, че вчера талибаните проведоха серии от атаки в центъра на Кабул насочени срещу посолството на САЩ и щаб-квартирата на НАТО, и други обекти.