Според адвоката правозащитник Михаил Екимджиев действията на заместник-градския прокурор Роман Василев са в драматично отклонение от неговите права и задължения.

Прокурорът присъства на операцията на МВР, за да следи за правомерността на действията на полицаите, а не за да ръси глупости, подобно на „ще има трима разпнати", да командва „на колене" и да обявява някого за престъпник, обясни адвокатът.

Припомняме, видеозапис от ареста на бившия военен министър Николай Цонев бе разпространен от пресцентъра на МВР. 
В коментар на операцията (интервю за БНР) Роман Василев заяви : Днес е Велики Четвъртък според православния календар, един хубав ден преди Разпети петък. Ще разпънем трима - един бивш министър, един съдия и един бивш главен секретар на Министерство на финансите.

„Това са превишени правомощия на прокурора, в драматично отклонение от неговите законови права и задължения", посочи Екимджиев, цитиран от БНР.

Адвокатът посочи, че за тези му действия прокуратурата трябва да се самосезира, а отношение трябва да вземе и Висшият съдебен съвет.

"Докато не бъде задържано едно лице ние може само да предполагаме, че е без оръжие, но винаги има хипотеза, че може да бъде и с оръжие". Така коментира показността на вчерашната операция вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Ние не знаем какви действия биха предприели, ако бъдем прекалено любезни", каза Цветанов. Според вицепремиера дори и да бъдат назначени медицински експертизи ще се окаже, че към задържаните вчера не е имало никакво насилие.

"Нашите планове за действие са да гарантираме сигурността както на задържаните, така и на тези, които трябва да извършат задържането.", заяви Цветанов.
Според него : "Там, където изглежда, че има малко повече респект и агресивност в поведението, то е провокирано от мащабите на престъпленията, които се правят."