Един от задържаните за убийството на Борис Немцов - Заур Дадаев, е направил пълни самопризнания, съобщава „Новости", позовавайки се на съдията, който гледа искането за арест.

Арестът му е продължен до 28 април, когато приключва и срокът за разследване на убийството на руския опозиционер.

Искам съдът подробно да проучи това дело, за да бъде всичко законно, са думите на родения в Ставрополския край Дадаев. Той няма работа и семейство и не живее на постоянния си адрес в Ингушетия.

Припомняме, вчера бе обявен арестът на Дадаев и Анзор Губашев, като срещу тях са повдигнати обвинения за убийството на Немцов.

Задържани са и още трима души, подозирани в съпричастие. Един от тях е малкият брат на Губашев - 31-годишният Шагид, а другите са Рамзан Бахаев на 45 години и Тамерлан Ескерханов на 34, който пред съда е заявил, че в момента на убийството е бил на работа, което могат да потвърдят много хора.
Другите двама - Рамзан и Шагид, също заявиха, че не са участвали в атентата, като дори не знаели за него.

Въпреки това и тримата остават в ареста до 28 април.

Делото за ареста на Анзор Губашев е отделено от другите две (на Дадаев и на тримата) и се гледа самостоятелно, като Анзор също бе обвинен в съпричастие с убийството на Немцов и оставен в ареста до 28 април.


Извеждат Тамерлан Ескерханов от ареста

По-рано стана ясно, че заподозрян в съпричастност към убийството на Борис Немцов се е самовзривил с граната в Грозни.

Агенция Интерфакс се позовава на източник от правоохранителните органи.

Заподозреният бил обкръжен от полицейски служители в апартамент на улица "Лев Яшин" в чеченската столица. Той отказал да се предаде и оказал съпротива, като хвърлил по полицаите една граната, а с втора се взривил.

При избухването на гранатата той получил наранявания от осколките и починал на място. Никой от участващите в операцията полицаи не е пострадал.